Съзаклятие, интрига или заговор?

28.04.2006 | Проекти, Събития

Трябва ли с нови закони да опазим етническия мир в България? Трябва ли да се закрие “СКАТ”? Трябва ли да се забрани “Атака”? Трябва ли да се инкриминира отричането на Холокоста? Ще намери ли сили българското общество да се противопостави на ксенофобията и опасността от радетелите за “чистата нация”?

Eвреи, турци, роми и българи се обединиха срещу новозаявени политически формации, които активно отричат “различните”. Популизъм е използването на българските национални символи, а българският патриотизъм няма монополисти – това бяха част от темите, които обединиха представителите на мнозинството и малцинствата.

Отговор на тези актуални въпроси търсиха заедно представители на неправителствени организации на Първата дискусия на тема: “Рисковете от отричането на различните”, която беше организирана от инициативен комитет, в който са: Максим Бенвенисти, Ивелин Николов, Емил Кало, Пепа Илиева и Георги Коритаров. На срещата присъстваха и представители на МДПС и новоизбраният им лидер Корман Измаилов.

Идеята на организаторите на тази среща е да започне активен обществен дебат срещу ксенофобията и псевдопатриотизма, използван от новопоявили се или още недоказани мераклии за политическа власт и създаването на широк граждански форум за противопоставяне срещу омразата

Photo Gallery

© 2002 - 2023 Фондация "Етнопалитра". Всички права запазени!

Powered by WordPress | Theme designed by Gabfire