Деца закичиха пъстри великденски яйца пред сградата на район „Възраждане“

25.04.2019 | Актуално, Новини, Събития

Децата от столичното 46 ОУ „Константин Фотинов“ направиха подарък на жителите и гостите на район „Възраждане“ като оцветиха и накичиха двете дръвчета пред входа на административната сграда на района с пъстри великденски яйца.

„Програмата „Първи стъпки към Бога“ има за цел съхраняването на християнските ценности и българските традиции и стартира през 2009 г. с благословението на Негово светейшество Патриарх Максим, финансовата подкрепа на Столична община, програма „Култура“ и активното съдействие на Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий, който е съставител на издадените от фондация „Етнопалитра“ две книжки,  с основните знания за християнската вяра за малчуганите, които правят своите „Първи стъпки към Бога“, каза председателят на организацията  Пепа Илиева и благодари на кмета на район „Възраждане“ за съпричастноста и ползотворното сътрудничество, част от което е и  провеждането на поредната детска творческа работилница.

За 5 поредна година в сградата на район „Възраждане“-СО се проведе Великденска работилница „Моята първа икона“. Събитието беше безплатно за всички деца и се организира в навечерието на Възкресение Христово от фондация „Етнопалитра“ и район „Възраждане“-СО.

Децата имаха възможност да оцветят или да нарисуват своята първа икона, да разкажат какво са научили от своите родители за Православието и българските традиции, които спазват в домовете си.    

Във Великденската работилница се включиха кметът на район „Възраждане“ Савина Савова, председателят на фондация „Етнопалитра“ Пепа Илиева, заместник-кметовете на район „Възраждане“ арх. Николай Диков и Татяна Димитрова, преподаватели и гости.

Кметът на район „Възраждане“ Савина Савова пожела на децата за бъдат здрави, щастливи и все така вдъхновени да творят. За предстоящия празник, заедно със семействата си да споделят щастливите мигове на Възкресението Христово.

Децата от 46 ОУ поздравиха всички с кръшни български хора и пожелание за празнично настроение.

З

Photo Gallery

© 2002 - 2024 Фондация "Етнопалитра". Всички права запазени!

Powered by WordPress | Theme designed by Gabfire