МИНИСТЪР КРАСЕН КРАЛЕВ ЩЕ ОБЯВИ СТАРТА НА ИНИЦИАТИВАТА „СПОРТЪТ ЗА ТОЛЕРАНТНОСТ“

01.02.2016 | Актуално, Новини, Събития

На 2 февруари 2016 г.  от 11:30 ч. в  конферентна зала на ММС – София, бул. “Васил Левски“ 75, ет. 5 министърът на младежта и спорта г-н Красен Кралев  ще обяви старта на националната инициатива СПОРТЪТ ЗА ТОЛЕРАНТНОСТ“, която се провежда под патронажа на  кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова и министъра на младежта и спорта г-н Красен Кралев.

На официалното откриване на форума, председателят на ОЕБ „Шалом“ г-н Максим Бенвенисти ще връчи почетния знак на Организацията на г-н Красен Кралев.

Инициативата стартира с дискусия на тема „НЕ НА КСЕНОФОБИЯТА, РАСИЗМА И ОМРАЗАТА В СПОРТА“ с финансовата подкрепа на Националния съвет по етнически и интеграционни въпроси към Министерски съвет.

Програмата на дискусията включва: Представяне на инициативата „Спортът за толерантност“ и „София – европейска столица на спорта 2018“; „Проявите на ксенофобия, расизъм и омраза в спорта в България и рисковете за националната сигурност –  анализ, рискове и превенция“- лектор Георги Кръстев – съветник към политическия кабинет на министър-председателя – секретар на Съвета по сигурността; Успешни практики за превенция и противопоставяне на проявите на ксенофобия, расизъм и омраза в спорта, представени от Българския футболен съюз, Българска федерация по бокс, Асоциация на бойните спортове и Конфедерация по кикбокс и муай-тай; Спортното дружество „Макаби“; „Слово на омразата –  обществени проявления, наказуемост и превенция“ – лектор  г-жа Ана Джумалиева, председателя на Комисията за защита от дискриминация и др.

Организатори: Организация на евреите в България „Шалом“, Комисия за защита от дискриминация, Регионална организация на евреите в България „Шалом“-София, фондация „Етнопалитра“, Федерация на ционистите в България, Клуб „Маген“.

За допълнителна информация: 0888 26 88 41 Пепа Илиева

www.shalompr.org ; www.etnopalitra.org

Photo Gallery

© 2002 - 2024 Фондация "Етнопалитра". Всички права запазени!

Powered by WordPress | Theme designed by Gabfire