Проект „София и Европа за младите -3D – демокрация, диалог и дебат“

15.03.2019 | Актуално, Проекти

Целта на проекта е младежите „от първо лице“ да чуят какво прави Европейският съюз за младите хора, как могат ефективно да се включат в процесите на вземане на решения, какви са  инструментите за въздействие при вземане на решения, които засягат европейската общност. С дигитализацията и цифровизацията ще изчезнат ли някои от професиите, които те избират днес?  Кои са професиите на бъдещето?  Има ли и какви са опасностите в дигиталното общество, какви са начините да се избегнат. Какви са възможностите за достъп до информация чрез използване на новите технологии. Какво е Европа в живота на младите хора: сигурност, права и свободи, образование, здраве, работа, ежедневие, пазари, пътуване, свободно време, пространство, семейство и бъдеще.

Днес младите хора живеят в бързо развиваща се обществена, демографска, икономическа и технологична среда. Проектът ще представи политиките на  Европейския съюз в съответствие с променящите се очаквания на младите хора. Днешните младежи, са първото поколение европейци, израснало в Европа без граници и в Европа на мира. Това е Европа, в която те може да се движат свободно, да се учат и да работят и по-лесно откогато и да било – и много различна от Европа на техните родители, баби и дядовци.

3D демокрация, диалог и дебат – основите на младежките политики на ЕС, на националната ни политика и политиката на Столична община. Целенасочена информация за младите хора, които завършват училище или им предстои през следващата година да завършат средното си образование. Да се въведат активно младите хора в дебат и диалог с представители на различните власти, на практика да разберат взаимоотношенията, основани върху поети задължения и от двете страни. Инвестицията в младежта е инвестиция в богатството на обществото ни, днешното и утрешното, ключ към постигане на успех – Европа и София на младите и активните.

Photo Gallery

© 2002 - 2024 Фондация "Етнопалитра". Всички права запазени!

Powered by WordPress | Theme designed by Gabfire