София и Европа за младите – 3D – демокрация, диалог и дебат

15.03.2019 | Актуално, Новини, Събития

МЛАДЕЖИ ОТ РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“ ЩЕ СЕ СРЕЩНАТ С БЪЛГАРСКИЯ ЕВРОКОМИСАР МАРИЯ ГАБРИЕЛ

На 18 март 2019 г. в 12:00 часа в  Залата на 18 СУ „Уилям Гладстон“ на ул. „Пиротска“ 68 ще се проведе първата среща – видеоконференция по проекта „София и Европа за младите – 3D – демокрация, диалог и дебат“ с българския еврокомисар по цифрови технологии и цифрово общество г-жа Мария Габриел. Проектът се реализира от фондация „Етнопалитра“ в партньорство с район „Възраждане“-СО, 18 СУ „Уилям Гладстон“ и 32 СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ с финансовата подкрепа на Програма „Европа“ 2019 на Столична община. Срещата ще може да се гледа в реално време в  youtube канала на фондация „Етнопалитра“. Линк може да намерите и в събитието във Фейсбук страницата на фондация „Етнопалитра“ – www.facebook.com/ethopalitra.org/.

Целта на проекта е младежите „от първо лице“ да чуят какво прави Европейският съюз за младите хора, как могат ефективно да се включат в процесите на вземане на решения, какви са  инструментите за въздействие при вземане на решения, които засягат европейската общност. С дигитализацията и цифровизацията ще изчезнат ли някои от професиите, които те избират днес?  Кои са професиите на бъдещето?  Има ли и какви са опасностите в дигиталното общество, какви са начините да се избегнат. Какви са възможностите за достъп до информация чрез използване на новите технологии. Какво е Европа в живота на младите хора: сигурност, права и свободи, образование, здраве, работа, ежедневие, пазари, пътуване, свободно време, пространство, семейство и бъдеще.

Днес младите хора живеят в бързо развиваща се обществена, демографска, икономическа и технологична среда. Проектът ще представи политиките на  Европейския съюз в съответствие с променящите се очаквания на младите хора. Днешните младежи, са първото поколение европейци, израснало в Европа без граници и в Европа на мира. Това е Европа, в която те може да се движат свободно, да се учат и да работят и по-лесно откогато и да било – и много различна от Европа на техните родители, баби и дядовци.

new 3-01-13D демокрация, диалог и дебат – основите на младежките политики в ЕС, националната ни политика и политиката на Столична община. Целенасочена информация за младите хора, които завършват училище или им предстои през следващата година да завършат средното си образование. Да се въведат активно младите хора в дебат и диалог с представители на различните власти, на практика да разберат взаимоотношенията, основани върху поети задължения и от двете страни. Инвестицията в младежта е инвестиция в богатството на обществото ни, днешното и утрешното, ключ към постигане на успех – Европа и София на младите и активните.

В район „Възраждане“ са съсредоточени най-големите училища по брой ученици не само в София, но и в България – 18 СУ „Уилм Гладстон“, 32 СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“, 91 НЕИГ „Проф. Константин Гълъбов“, 30 СУ „Братя Миладинови“. В район „Възраждане“-СО се обучават около 1/3 от учениците в София.

 

 

 

За информация: 0888268841 office@etnopalitra.org

Photo Gallery

© 2002 - 2024 Фондация "Етнопалитра". Всички права запазени!

Powered by WordPress | Theme designed by Gabfire