Ученици от район „Възраждане“ ще дискутират с Ева Майдел по темата „София и Европа за младите – образованието на 21 век – качествено и ефективно“

17.04.2019 | Актуално, Новини, Прессъобщения, Събития

На 18 април 2019 г. в 12:00 ч. в Залата на 18 СУ „Уилям Гладстон“ на ул. „Пиротска“ 68, ще се проведе втората среща – дискусия по проекта „София и Европа за младите – 3D – демокрация, диалог и дебат“ с Ева Майдел, член на Европейския парламент и председател на най-голямата организация на асоциации и граждански движения в Европа –  Международно Европейско движение, инициатор и съосновател на сдружението „Образование България 2030“. Срещата е на тема: „София и Европа за младите – образованието на 21 век  – качествено и ефективно“. срещата ще може да се гледа в реално време в Youtube канала на фондация „Етнопалитра“. Линк може да намерите и в събитието във фейсбук страницата на фондация „Етнопалитра“ – www.facebook.com/ethopalitra.org/.

Проектът се реализира от фондация „Етнопалитра“ в партньорство с район „Възраждане“-СО, 18 СУ „Уилям Гладстон“ и 32 СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ с финансовата подкрепа на Програма „Европа“ 2019 на Столична община. Целта на проекта е младежите „от първо лице“ да чуят какво прави Европейският съюз за младите хора, за тяхното качествено и ефективно образование, пълноценна реализация, какви са връзките с пазара на труда и бизнеса, възможности за стаж,  обучения и специализации в България и в ЕС.  Проектът ще представи политиките на Европейския съюз в съответствие с очакванията на младите хора, които завършват училище или им предстои през следващата година да завършат средното си образование и да вземат важни решения за реализацията си. Инвестицията в младежта е инвестиция в богатството на обществото ни, днешното и утрешното, ключ към постигане на успех за Европа и за България.

Какво е „3D- демокрация, диалог и дебат“ – основите на младежките политики в ЕС, националната и местната ни политика. Проектът ще акцентира върху политиката на Столична община за младите и активните.

Изборът на район „Възраждане“ не е случаен, защото в него са съсредоточени най-големите училища по брой ученици не само в София, но и в България – 18 СУ „Уилм Гладстон“, 32 СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“, 91 НЕИГ „Проф. Константин Гълъбов“, 30 СУ „Братя Миладинови“. В район „Възраждане“-СО се обучават около 1/3 от учениците в София.

Photo Gallery

© 2002 - 2024 Фондация "Етнопалитра". Всички права запазени!

Powered by WordPress | Theme designed by Gabfire