ВЕЛИКДЕНСКА АРТ РАБОТИЛНИЦА В РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“

25.04.2016 | Актуално, Галерия, Новини, Проекти

 

Великденската арт работилница в район „Възраждане“  деца, младежи и възрастни, заедно да подготвят великденския празник в Района. „По традиция за големите християнски празници район „Възраждане“ организира редица събития, насочени към децата и младежите, за да предадем и съхраним  християнските ценности, запазили през вековете българския дух“, каза в приветствието си кметът на район „Възраждане“ Савина Савова. Събитието започна с кратка беседа на отец Васил от храм „Свети Николай Софийски“ за значението на празника и празничната символика, за страстната седмица и Възкресението.  Савина Савова благодари на Църковното настоятелство, и лично на отец Спас и отец Васил от  храм „Свети Николай Софийски“, за това, че подкрепят  инициативата,  чрез която децата ще направят своите първи стъпки към опознаване на християнските ценности.

Организатори на събитието бяха: район „Възраждане“, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, Фондация „Етнопалитра“ с участието на деца от 30 СОУ „Братя Миладинови“ и 136 ОУ „Любен Каравелов“. Децата и гостите заедно изработиха празнична великденска украса и оцветяваха икони.

В творческата работилница обединиха сили: кметът на район „Възраждане“ Савина Савова, заместник-кметът на район „Възраждане“ Татяна Димитрова, заместник-кметът на район „Възраждане“ арх. Николай Диков, секретарят на район „Възраждане“ Дарина Енева,  Мария Георгиева – главен експерт от дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм“ на СО, Цветанка Петкова – секретар на МКБППМН, Пепа Илиева – председател на Фондация „Етнопалитра“, Михайл Коен – представител на Федерация на ционистите в България, общественици от Района и представители на граждански структури.

Председателят на фондация „Етнопалитра“ Пепа Илиева подари на всички деца, участници в творческата работилница, първата книжка от поредицата „Първи стъпки към Бога“, съставена от Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий, игумен на ставропигиален манастир „Успение Богородично“ – Троян, издадена от фондация „Етнопалитра“ с финансовата подкрепа на Програма „Култура“ на Столична община.

Творческата работилница завърши с изработването на Великденска арт инсталация на Дървото на традициите пред административната сграда на район „Възраждане“-СО.

Photo Gallery

© 2002 - 2024 Фондация "Етнопалитра". Всички права запазени!

Powered by WordPress | Theme designed by Gabfire