ПРОЕКТ ПРЕДСТАВЯ ИСТОРИЧЕСКИТЕ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ И НАСТОЯЩЕТО НА РАЙОН „ВЪЗРАЖДАНЕ“

31.05.2022 | Новини

Проектът представя по атрактивен, достъпен и иновативен начин историческите, културните, архитектурните и религиозните забележителности на район „Възраждане“ чрез създаване на дигитална платформа и Web базирано мобилно приложение. Идеята на проекта дава възможност да обхване и други райони, да се надгради и развие и затова след обсъждане, екипът на проекта избра името на домейна http://mysofia.eu  , което отразява отношението към столицата ни и европейския път на развитието й.

 

Създадената платформа и приложение са обозначени на карта. Обозначените обекти показват забележителностите на район „Възраждане“. Информацията може да бъде намирана през търсачки в интернет и в социалните мрежи.

Район „Възраждане” е централен столичен район, пъстър и многолик. Той съчетава историческия център на Стара София, „Зоната на толерантността”, новия бизнес център на столицата и жилищни квартали. Чрез платформата и приложението обектите се представят чрез снимки, текстови и видео материали.

Целта на проекта е и да представи района като атрактивна туристическа дестинация и да предложи своеобразни уроци по родолюбие и толерантност, които дават знания чрез преживяване в онлайн пространството и провокират желание да бъдат видяни „на живо”.

Партньорите от 18 СУ „Уилям Гладстон“  и  134 СУ „Димчо Дебелянов“ събраха и обработиха  информация за историята на своите училища и съвременното им развитие и участваха във видео представянето. Учениците от двете училища работиха под ръководството на определените от директорите ръководители – Георги Станев, преподавател по история  в 18 СУ „Уилям Гладстон“   и Десислава Георгиева, преподавател по история в 134 СУ „Димчо Дебелянов“.

Проектът беше представен в Залата на администрацията на район „Възраждане“ на 31 май 2022 г.  на бул. „Александър Стамболийски“ 62. Събитието се излъчваше онлайн. За представянето беше изработена видео покана за събитието.

Photo Gallery

© 2002 - 2024 Фондация "Етнопалитра". Всички права запазени!

Powered by WordPress | Theme designed by Gabfire