Кампания за насърчаване на избирателната активност „На мен ми пука“

10.10.2006 | Проекти

На 10 октомври 2006 г. в 10,00 ч. в залата на Национален пресклуб БТА  – София, бул. „Цариградска шосе”49 коалиция от неправителствени организации стартира кампанията си за повишаване на изборната активност „На мен ми пука”.

Целта на кампанията е да убеди българските граждани да гласуват – независимо за кого. Кампанията е насочена към отговорните и честните хора, защото на тях им пука! Коалицията от неправителствени организации няма да използва плакати и други традиционни материали, а залага на подхода на пряк контакт в неформална среда. Официални символи на кампанията са: логото, силиконовата гривна и магнита, които изразяват принадлежност към доброто бъдеще на България, право на ясна гражданска позиция и отговорност за твоето “ДА!” в президентската кампания.

Ние сме убедени,че като гласуваш за президент, изразяваш мнението си, мислиш за себе си, отговорен си за децата и родителите си, за близките и приятелите си. Вотът за президент е вот за лицето на нацията, за човека, който ще търси баланс в сложното време, в което живеем.  Гласуването в изборите  гарантира  не просто моралната удовлетвореност, че си казал своето „За”,а  и че:

  • В следващите 5 години  с твоя глас ще управлява твоят президент;
  • С твоя глас твоят кандидат може и ще спечели
  • Ти решаваш своето бъдеще, а не го прави някой друг вместо теб.

Ако не гласуваш, рискуваш:

  • Някой някъде да купува гласове;
  • Някой някъде да решава и управлява вместо теб;
  • Някой някъде да мисли, че грешките му ще останат безнаказани.

Единственият начин да кажеш „Не” на политиците, от които си недоволен е – да отидеш да гласуваш. За да имаш правото да критикуваш – трябва да гласуваш. Ако искаш да накажеш политиците – накажи ги със своя глас!

Коалиция „НА МЕН МИ ПУКА” е свободно, доброволно и независимо гражданско обединение на различни юридически лица, споделящи идеята за повишаване на избирателната активност при избора на президент, като част от пътя за формиране на гражданското общество. Партньорите отстояват  интересите на българските граждани, независимо от социалния им статус, религиозна и етническа принадлежност. Отношенията между партньорите са изградени на принципите на доброволност и равнопоставеност. Коалицията е отворена за други организации, които споделят целта и задачите на кампанията „На мен ми пука”.

Членове на Коалицията са: YES- България – Фондация „Млади европейци за сигурност – България”, Национален алианс за работа с доброволци”, Сдружение „Младежки алианс”, Сдружение „Европартньори 2000”, Сдружение „Институт за социална интеграция”, Сдружение „Младежки свят”, Фондация „Етнопалитра”,  Сдружение „Мисионис”, Сдружение „Институт за публични политики и партньори”, Сдружение „Единен български младежки съюз”, Сдружение „Младежки форум”, Фондация „Интернет райтс – България”,  Сдружение „Център за развитие и иновации”.

Photo Gallery

© 2002 - 2024 Фондация "Етнопалитра". Всички права запазени!

Powered by WordPress | Theme designed by Gabfire